Dış cephe mantolama vasıtaysıyla ısı yalıtımı günümüz yapılarında olmazsa olmaz hale geldi. Çünkü tasarruf odaklı çalışmalar hem ekolojiyi koruduğu hem de tasarruf sağladığı için genellikle nihayi tüketicinin olmazsa olmazları arasına girdi.
Bu konuda ürünlerimizin avantajları saymak ile bitmez. Çünkü size kalitesi kanıtlanmış ürünlerimiz ile yalnızca ısı yalıtımında aynı ürünle ses yalıtımı da sunuyoruz. Aynı zamanda ekolojik olan ürünümüz %100 dönüştürülebilir malzemedendir.
Elbetteki bunlarla sınırlı değil. Aynı zamanda kolay uygulanabilirlik ve dübelsiz olması da sınırsız avantajlarımızdan sadece birkaç tanesi.
Kapalı mekanların iç sıcaklıklarını istenen düzeye tutup ,dış iklim koşullarına karşı binanın korunması ve bina ömrünün uzatılması için yapılır. Isıtma ve soğutma işlemlerinde kullanılan enerjiden tasarruf sağlamak için yapılır.
Detaylı bilgi için 444 30 64 numaramızdan bize ulaşabilirsiniz.
DIŞ CEPHE MANTOLAMADA FİYAT TEKLİFİ VE ÜCRETSİZ KEŞİF İÇİN formu doldurabilirsiniz.
Öncelikle kaplama yapılacak Dış cephe yüzeylerinde; kabaran sıvaların patlatılması, dökülen yerlerin sıva ile dolgulandırılması, Kolon, perde gibi yüzeylerdeki patlama yapan yerlerin temizlenmesi, yıkanıp, çimento harçlı malzeme ile doldurulması, eğimli yüzeylerin düzeltilmesi, kabaran boya yüzlerinin raspalanarak iyi bir alt zemin elde edilmesi sağlanır. Son olarak tüm dış cephe yüzeyleri temizlenip kurumaya bırakılır. Alt zeminin uygulamaya hazırlanmasına mütakip; kaplama yapılacak yüzeylere bina en üst noktasından başlayarak aşağıya doğru yekpare yapıştırarak devam edilir.
NOT: Üsteki detay eski , boyalı yüzeyler içindir.
Yeni binalarda ise; duvar yüzeyi düzgün ise direkt duvar yüzüne yapıştırma harcı sürülerek uygulamaya başlanır. Eğer düzgün değil ise yapılacak bir kaba sıva üzerine direkt Yapıştırma harcı sürülerek uygulamaya başlanılır.
1-ASTAR; Boyalı veya onarımı yeni yapılan sıva yüzeylerine aderans artırıcı bağlayıcı astar sürülür,
2-1 KAT YAPIŞTIRMA HARCI; Astar sürülen yüzeye yaklaşık 0,5 – 0,8cm kalınlıkta yapıştırma harcı sürülür, dişli tarakla her tarafta aynı kalınlık sağlayacak şekilde taraklanarak üniform bir kaplama yüzeyi oluşturulur.
3- izoBOZZ; Bina en üst noktasından başlayarak aşağıya doğru devam edeceğinden, işleme bina üst noktasından yapıştırma alt zemini hazırlanmış olan yapıştırma harcına 1,00x 3,00 tabaka halinde veya 1, 00 x 15 m ebatlarındaki keçeler duvar ölçüsüne göre yapıştırılır, levhalar duvar yüzünde yan yana getirilerek kaplanır. izoBOZZ; elle hafif sıvama yapılarak her tarafa eşit dağılımı sağlanır, sonra plastik mala ile üzerine (vurularak izoBOZZ liflerinin harçla bağlantısı kuvvetlendirilir, uygulamada keçeler arsında boşluk kalmamalıdır.Yani ısı köprüsü oluşturulmamalıdır. Köşe dönüşlerde fileli köşe uygulaması yapılmalıdır.
4.KURUMA SÜRESİ: Yaklaşık 24 saat hiç el sürülmeden malzemenin kuruması beklenir. Kuruma tamamlandıktan sonra dekoratif sıva işlemine geçilebilir.
5- 2.KAT YAPIŞTIRMA HARCI ve FİLE; izoBOZZ uygulamasından sonra artık dış cephe sıvası için, elyaflı dış cephe yapıştırma harcı (4,5 kg/m2 sarfiyatta ), izoBOZZ yüzeyine perdahlanır, üzerine 160 gr/m2 arasında olacak şekilde PVC file, sıvanın kabuk mukavemetini artırmak ve yekparelik sağlamak için kaplanır. File uygulamasında 5-10’er cm. binecek şekilde üst üste getirilir. Sonra üzerine tekrar 3 mm mantolama yapıştırma harcı uygulanarak işlem tamamlanır,
6- DÜZELTME SIVASI (DEKORATİF SIVA ) Üzerine 3 mm kalınlığında düzeltme sıvası (dekoratif sıva) uygulaması (2,5- 3 kg/m2 sarfiyatta ) yapılır. Boyaya hazır hale getirilir. Dış cephe Köşe, merkez dönüşlerinde çok kolay dönüşler sağlanmaktadır. Düzgün kenar, köşe elde etmek için fileli plastik köşebent uygulanır.
7.BOYA YAPILMASI; Alt zemininde tamamlanmış mantolama sonrası uygulanan dış sıva yüzeyine önce astar boya ve sonra Grenli veya silikon esaslı dış cephe boyasının sürülmesiyle imalat tamamlanmış olur
TSEK 97 Belgesi
Ürünlerimizi Türk standartlarına uygun üretiyoruz yani gönül rahatlığı ile tercih edin.
Zararlı Madde İçermez
Ürünlerimizi uygularken Maske, eldiven gibi koruyucu gerekmez aynı zamanda güvenli uygulama gerçekleşir.
Diğer katlardan gelen ev aleti ve konuşma seslerinde etkin yalıtımını sağlar.
Katlar arası mantolama yapılır ve bu nedenle enerji tasarrufu sağlar.
Üst katta meydana gelen darbe seslerinden arınmış artık huzurlu ortam oluşur.
Isı farkının yarattığı yoğuşmayı engeller ve sonuçta rutubetsiz ortam.
İlave statik yük getirmeyen yani kullanım alanlarını artıran etkili çözüm.
Rötre çatlakların önlenir dolayısıyla artan beton mukavemeti yaratır.
Şap şerbetini içine almaz aynı zamanda ekstra kaplama gerektirmez yani ekonomik çözüm.
Atık malzemeden ürettik özellikle sürdürülebilir bir dünya için Leed ve Breeam sertifikalı.
Güvenilir ve kalitesi kanıtlanmış ürün üstelik Güçlü Referanslar.
Ürün kesimleri çok düzgün olduğu için iki malzemenin yan yana gelmesinde ısı ve ses köprüsü oluşturmaz.
KDV oranımız yalnız %8’dir.
Şap kırıldığında malzeme şaptan kolayca ayrıştırılır bu nedenle çevreye zarar vermez.
Üzerinde taşeronlar rahatça çalışır. Bu nedenle çalışma kolaylığı sağlar.
Ürün kesmeden şap kalınlığı kadar duvar yüzeyine rahatça döner. Yani ekonomik yarar sağlar.
%100 Yerli Üretim bu nedenle ekonomik.
Kullanım süresi boyunca özelliklerini, formunu ve esnekliğini korur. Üstelik 10 yıllık basınç altında sünme test değerleri çok düşük.
Parçalanmaz ve kopmaz yani deprem gibi durumlarda betonarme döşemenin dağılmasını geciktirir.
Fabrikamız hakkında merak ettiğiniz herşeyi buradan bulabilirsiniz. Üretim aşamalarımıza ait videolar ve fotoğraflara ek olarak üretim sürecimiz hakkında detaylı bilgiyi buradan edinebilirsiniz.
Ses Isı yalıtım konusunda Türkiye’nin en iyisiyiz yani sağlık ve güvenlik sertifikaları ile size en güvenilir ürünleri sunuyoruz.
Dolayısıyla her kullanım alanında güvenle bizi tercih edebilirsiniz.
Bozkurt Mahallesi, Dolapdere Caddesi, No:167 Şişli / İstanbul
info@feltbi.com
444 30 64